Vijesti iz nesvijesti u aviosaobraćaju

Agencije
Vijesti iz nesvijesti u aviosaobraćaju

Većini ljudi se tokom putovanja avionom dogodi barem jedna neobična stvar. Zamislite onda kako haotično može izgledati godišnji presjek dešavanja u avio saobraćaju.

Godina koja je za nama nije izuzetak. Više puta svijet su obišle vijesti iz oblasti avionskog saobraćaja koje su bile u najmanju ruku čudne.

Predstavljamo vam "najluđe" od njih.

- British Airways odbio da odveze gojaznog čoveka kući, iako ga je već prevozio u suprotnom smijeru.

Naime, dvadesetdvogodišnji Kevin Šene je težak skoro 230 kilograma zbog hormonskog poremećaja zbog koga je i došao u SAD da se liječi godinu i po dana na Mejo klinici u Čikagu.

Portparol British Airways rekla je za agenciju Frans pres da su pokušali da nađu rješenje ali da je nazalost bilo "nemoguće primiti tog putnika u punoj sigurnosti" i da su predložili da im u potpunosti refundiraju kartu.

Ovaj čovjek je kasnije doživeo još mnoge peripetije o kojima opširnije možete čitati ovdje.

- Srećni putnici uspjeli su da zbog greške u kompjuterskom sistemu za prodaju karata kompanije Dekta Air Lines, kupe karte po višestruko nižim i skoro simboličnim cijenama. Za dva sata, koliko je trajao ovaj defekt, nekoliko stotina putnika uspijelo da rezerviše karte za "sitniš" i tako iskoristi "nenajavljeno postbožićno sniženje cijena".

Povratni letovi između Misisipijai Mineapolisa su recimo u tom intrevalu prodavani po ceni od 25 dolara, dok je povratna karta između Sinsinatija i Solt Lejk Sitija koštala 48 dolara, što je u prosjeku deset puta manje od regularne cijene od 400 dolara.

- Jedna 13-godišnja djevojčica iz Kine kampovala je ispred Međunarodnog aerodroma Guangdžou Bajun od jula do septembra.

Odlučna da postane stjuardesa, Luo Siki čak nosi uniformu koja podsjeća na one koje nose stjuardese, a kaže da ju je kupila preko interneta.

- Šef avio-kompanije Virgin Airlines, Ričard Branson, morao je da se obuče kao stjuardesa i služi putnike nakon što je izgubio opkladu od izvršnog direktora Air Asiae, Tonija Fernandeza. Branson je u svojoj uniformi stjuardese služio putnike tokom dobrotvornog leta Air Asiae od Perta do Kuala Lumpura.

Branson i Fernandez su se opkladili oko toga ko će biti pobednik 2010 Formula One Grand prija u Abu Dabiju.

Plan je bio da gubitnik mora da obučen kao stjuardesa služi ljude tokom leta avio-kompanije pobjednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana