Sunce glavni izvor,revolucija farmacije

Tanjug
Sunce glavni izvor,revolucija farmacije

Filadelfija - Vozačke dozvole biće zamijenjene dozvolama za pilotiranje, dok će glavni izvor energije biti sunce samo su neke od prognoza kako će svijet izgledati 2025. godine.

Firma za procjenu rizika "Tomson Rojters" je objavila deset predviđanja za 2025. godinu, a prognoziran je ubrzani razvoj nauke i tehnologije na osnovu analiza svjetskih naučnih patenata i naučne literature.

Prema predviđanjima "Tomson Rojtersa" sunce će biti glavni izvor energije na našoj planeti zahvaljujući naprednim metodama prikupljanja, skladištenja i konverzije. Velika novčana sredstva biće uložena u proučavanje demencije, tako da će broj oboljelih biti manji. Modifikacijom ljudskog genoma biće spriječen nastanak bolesti poput dijabetesa tipa I, dok će razvoj lijekova biti daleko precizniji i povezivaće specifične proteine i koristiti antitela kako bi bio zaustavljen razvoj bolesti poput kancera.

Zahvaljujući napretku u poljoprivredi nedostatak hrane i promjene cijena namirnica postaće stvar prošlosti. Lagane letjelice i nove baterije omogućiće vazdušni saobraćaj za pojedince u vidu mikro-komercijalnih aviona.

Sve što nas okružuje postaće digitalizovano, plastične kese biće stvar prošlosti, dok će potpuno razgradiva pakovanja na bazi celuloze biti obavezna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana