Šta katolička crkva zna o vanzemaljcima?

Srna
Šta katolička crkva zna o vanzemaljcima?

Rim - Vatikan će objaviti svijetu da počinje sa pripremama za susret sa vanzemaljcima, tvrdi TV "Disiklos".

Ova TV stanica citira fra Hozea Gabrijela Funesa i Gaja Konsolmanja, iz Vatikanske opservatorije, obrazovne institucije za astronomska istraživanja koju podržava Vatikan, da je moguće postojanje vanzemljaskog života.


"Otkriće inteligentnog života ne znači da postoji još jedan Isus. Utjelovljenje Sina Božijega jeste jedinstveni događaj u istoriji čovječanstva i u svemiru", rekao je Funes.

U posljednjih nekoliko godina, otac Funes, koji je magistar astronomije, navodi da je, "uz milijarde galaksija, u kojima ima na milijarde zvijezda, od kojih neke sigurno imaju i planete, sasvim moguće da je na još nekoj planeti evoluirao život, kao i na Zemlji".

On smatra nakon otkrića planete "Kepler 452b", koja ima karakteristike Zemlje, da bi se susret sa vanzemaljskim inteligentnim bićima mogao dogoditi u bliskoj budućnosti.

Katolička crkva je dugo, još od slučaja Galilea 1633. godine, tvrdila da je Sunce centar svijeta, da je nepokretno, te da je Zemlja ta koja se miče.

Teoretičari zavjera već dugo tvrde da je među vatikanskim tajnama jedna od najvećih upravo postojanje naprednog života u svemiru.

Međutim, poznavaoci prilika u Vatikanu tvrde da se radi o normalnom prihvatanju činjenice da je naš Sunčev sistem samo jedan od mnogih u vasioni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana