Šta je to na nebu, ptica, avion...

Agencije
Šta je to na nebu, ptica, avion...

Letilica u prirodnoj Supermenovoj veličini sa njegovim likom, kojom se upravlja sa zemlje, kontroliše ovih dana nebo iznad Južne Kalifornije.

Dizajner Oto Difenbach iz Kalifornije pravi letilice koje liče na čuvene likove iz stripa ili filma, a jedan leteći objekat ovih dana naročito privlači pažnju stanovnika.

Difenbah je napravio leteću lutku - Supermena - od vrlo laganog materijala, a ove njegove leteće kreacije dostižu brzinu od oko 45 kilometara na sat.

Ove jedinstvene letilice se za sada koriste isključivo u komercijalne svrhe i za promociju, a Difenbah i njegov partner Ed Henli kažu da nisu planirali da ih prodaju po uobičajenim prodajnim cijenama zbog velikog truda i mnogo časova rada koji je potreban da bi se napravila jedna ovakva "leteća lutka".

"Krenuli smo sa idejom da je moguće da bilo koji lik koji zamislimo pretvorimo u leteći objekat i u izradi korisltili sasvim novi pristup koji do sada nije korišćen" kaže Henli.

"Kod reklamiranja vi ćete u većem broju slučajeva vidjeti avione koji vuku za sobom reklamu, a kod naših letilica vidite lik u prirodnoj veličini, i to je trenutno atrakcija gdje god da se pojavi: na stadionu, koncertu, plaži. Zaista se radi o nečemu sasvim originalnom. Svi su oduševljeni, niko do sada nije vidio nešto slično" dodaje Henli.

Supermen je samo jedan od "letećih likova" koje su ova dvojica maštovitih ljudi napravili. U njihovoj kolekciji nalaze se, između ostalih i Ajron Men i gospođa Emerson koja ima krila uz pomoć kojih krstari nebom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana