Šta glumci ušmrkavaju i puše u filmovima?

Agencije
Šta glumci ušmrkavaju i puše u filmovima?

Droge igraju ključnu ulogu u brojnim ovogodišnjim filmovima i serijama. Ako ste ikada gledali nekog od glumaca kako uzima drogu, sasvim sigurno ste se zapitali: Šta on to zapravo uzima? Sada je vrijeme da saznate šta to glumci tačno ušmrkavaju i puše u filmovima.

Čini se da postoji mnoštvo različitih recepata. Do nekih se dolazi brojnim eksperimentima, dok se neki prenose sa jednog člana ekipe na drugog tokom godina.

Ako uzmemo kokain, na primjer – ako samo stoji na stolu ili ga neko siječe na linije, ekipa može koristiti kombinaciju praškova.

„Uglavnom je u pitanju kukuruzni skrob, ali morate da u njega umješate i malo bebi pudera zato što je skrob isuviše ljepljiv i težak", tvrdi Džilijan Albinski koja radi na seriji „Homeland" i koja je zadužena za većinu stvari koje glumci dodiruju.

Međutim, ukoliko glumac mora da ušmrče „kokain", tada nam je potrebna drugačija supstanca.

„Ja uvijek koristim laktozu u prahu", tvrdi Majkl Bejts koji je radio na filmu „Užasni šefovi" i u kom je bilo konzumiranja droge ispred kamere.

„Možete da ga ušmrčete i ništa vam se neće desiti. To je isto kao i bilo koji drugi mliječni proizvod", kaže Bejts i dodaje da Kolin Farel nije imao nikakvih problema sa ovim vještačkim kokainom i da ga je uzimao i van snimanja kako bi ostao u liku.

Međutim, često uzimanje bilo kakvog praška može dovesti do zatvora. U tmo slučaju, ekipa će unutar slamke kojom se uzima „kokain" staviti vazelin. Kada se puder ušmrče, najveći dio zalijepi se za slamčicu umjesto da ode u nos glumca.

Recept za filmski „heroin" sličan je receptu za „kokain".

„Vrlo često odemo na internet kako bi pitali stručnjake za drogu kako bi heroin trebalo da izgleda. U većini slučajeva heroin i kokain izgledaju kao ista stvar", kaže Kim Slosek koji je radio na filmu The inevitable defeat of Mister & Pete“.
Slosek koristi mješavinu mlijeka u prahu i vitaminskog praška, sem u scenama kada se „heroin" stavlja u nos.

Tada Slosek koristi šećer i sodu bikarbonu.

U scenam au kojima se droga ubrizgava u tijelo koriste se posebne igle. Kada tup vrh igle dođe u dodir sa kožom ona se uvlači unutar šprica, dajući nam iluziju da ulazi u kožu.

Pored heroina, u seriji „Homeland" lik koji tumači Kler Dejns konzumira i kanabis. Ono što ona zapravo puši jeste origano kupljen u običnoj prodavnici.

„Radio sam na projektima gdje su glumci željeli da konzumiraju pravu stvar i stalno sam morao da im oduzimam vreće sa pravim kanabisom. Origano miriše skoro kao prava stvar, morate pažljivo da provjerite kako bi bili sigurni da glumac nije zamjenio kese".

Druge filmske ekipe koriste pravu stvar, na neki način. Postoje kompanije koje prodaju kanabis bez aktivnog sastojka THC. Ona izgleda i gori kao marihuana, samo što niko neće osjetiti nikakve posljedice.

Slosek je radio sa lažnim kanabisom na filmu sa Dru Barimor „Going the distance" gdje je postojala scena u kojo ona puši travu iz „bonga". U ovakvim scenama ne može da se koristi duvan pošto je dim manje gust.

Ekipa je morala da se brine i o najsitnijim detaljima pošto će film sasvim sigurno gledati neko ko konzumira kanabis i ko će primjetiti da je scena nije vjerodostojna.

U potrazi za autentičnošću, Slosek je napravio mnoštvo drugih lažnih droga.

Pilule ekstazija počinju kao šećerne pločice na koje se stavlja određeni logo.

Kamenčići kreka prave se kapanjem lijepka na gomilu soda bikarbone.

Kada su u pitnju „magične pečurke" slosek je kupio neke osušene i zamrznute pečurke u Kineskoj četvrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana