Slijepi pas prešao 16 km i vratio se vlasnicima

Agencije
Slijepi pas prešao 16 km i vratio se vlasnicima

Na Aljasci je 13. decembra bjesnila snježna oluja tokom koje se izgubio Ebi, 8-godišnji mješanac iz Ferbanksa. Sedam dana kasnije, poslije pređenih 16km, slijepi ljubimac našao je put i vratio se svojim vlasnicima - porodici sa troje djece mlađe od 10 godina.

Tokom posljednje dvije nedjelje na Aljasci temperatura je "padala" i na minus 40 stepeni Celzijusa, a slijepom mešancu nisu davane skoro nikakve šanse za preživljavanje - Ebija je porodica usvojila iz prihvatilišta za pse i vrlo brzo je postao ljubimac djece - Ave, Grega i Šejna. 

"Ovo je čudo. Ne postoje druge riječi koje to mogu da opišu. Nikada nismo očekivali da će da se vrati", rekla je Makenzi Grapengeter, vlasnica psa, a prenosi kanadski portal The Province. 

Prvo ga je pronašao veterinar Mark Mej dok je 19. decembra bio u divljini sa svojim timom. "Pas je trčao pored nas nešto duže od kilometra, ali je uskoro posustao. Već smo imali mnogo pasa pa nismo mogli da ga povedemo. Ipak sam se nadao da će pronaći put do neke kuće", rekao je Mej. 

Narednog dana Ebi se pojavio na kućnom pragu Marka Meja. "Pretpostavili smo da je lutalica. Ali ipak, sjedeo je tu, pred mojim vratima, daleko od mjesta gdje smo ga prvi put sreli. Uveo sam ga unutra i pobrinuo se za njega. Na moje iznenađenje, na njegovom tijelu nije bilo promrzlina". 

Mej je uz pomoć lokalnih medija i društvenih mreža pronašao vlasnike psa. "Zahvalni smo na pomoći cijeloj zajednici. Dali su nam najbolji Božićni poklon koji smo mogli da poželimo", rekla je Grapengeter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana