Šašave činjenice o trudnoći: Dječaci imaju erekciju i prije rođenja

Agencije
Šašave činjenice o trudnoći: Dječaci imaju erekciju i prije rođenja

Majčinstvo sa sobom nosi najljepši osjećaj na svijetu, ali ujedno i veliki broj nepoznanica. Buduće mame tokom drugog stanja bore se sa velikom količinom novih informacija. Ipak, mnoge od njih, i pored ogromne posvećenosti trudnoći i novom životu koji raste u njima, neke od ovih činjenica sigurno nisu znale.

Vaši mališani su na putu i radoznalo svakog dana učite neke nove stvari o trudnoći i o budućim bebama? Evo nekoliko zanimljivih stvari koje će upotpuniti vaše znanje:  

Bebina stopala

U nekim slučajevima, u kasnoj trudnoći, jasno mogu da se vide bebine ruke, stopala ali i drugi dijelovi tijela kada se beba pomjera.  

Pušači češće imaju djevojčice

Parovi koji su ljubitelji duvanskog dima imaju veće šanse da postanu ponosni roditelji djevojčice, pokazala je jedna studija.  

Trudnoća

Dječaci mogu da imaju erekciju još dok su u materici. Ova pojava nerijetko se dešava ženama koje nose muško dijete. Iako se ta pomisao možda nekima neće dopasti, u pitanju je mehanički refleks na koji ne možemo da utičemo.  

Trudna cijelu godinu

Iako proces trudnoće traje 9 mjeseci, postoje slučajevi kada ona traje cijelu godinu. To je normalna pojava kod nekih žena, a najduža trudnoća trajala je čak 375 dana.

Vrijeme za porođaj

Proces rađanja djeteta predstavlja sam kraj jednog dugog perioda tokom kojeg je žena posvećenja svom djetetu. Iako sam završetak može biti višečasovni i nimalo lak proces, na kraju ipak shvatite da je rezultat neprocjenjiv.  

Kontrakcije poslije porođaja

Nakon porođaja ženama se često dešava da i dalje osjećaju kontrakcije. To se dešava zbog velikog napora i grčenja koji je žena uložila tokom porođaja. Ipak, neke žene ih ne osjete, jer su isuviše ošamućene od lijekova.  

Lažna trudnoća kod tata

Neki muškarci osjećaju iste simptome poput povećanja tjelesne težine ili jutarnje mučnine, baš kao i njihova ljepša polovina. Ova pojava zove se simpatička trudnoća ili Kuvadov sindrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana