Rupe u zemlji širom svijeta gutaju zgrade i ljude

Agencije
Rupe u zemlji širom svijeta gutaju zgrade i ljude

Policija na Floridi gotovo da više nema nade da će pronaći živog Džefa Buša (36), koji je zajedno sa cijelom sobom u kojoj je spavao ove sedmice upao u vrtaču koja se otvorila u predgrađu Tampe. Ovakvi slučajevi otvaranja rupa u zemlji su posljednjih godina sve prisutniji u medijima, a zabilježni su primeri iz raznih dijelova svijeta.

Vjerovatno najstrašnijeg izgleda do sad aje bila rupa koja se, prema tvrdnji vlasti u Gvatemali, otvorila zbog velikih kiša izazvanih uraganom Agata 2010. godine. Tada je u toj rupi u Gvatemala Sitiju nastala čitava trospratnica, a stradalo je 15 ljudi.

U avgustu prošle godine na Tajvanu su sigurnosne kamere zabilježile kako se u djeliću sekunde zemlja otvorila ispod čovjeka. Spasilačke ekipe su ga izvukle napolje, ali je on kasnije preminuo od zadobijenih povreda.  

Istog mjeseca u američkoj saveznoj državi Ajdaho 32-godišnje Sonja Lopes poginula je kada je automobilom uletjela u u rupu koja se otvorila na autoputu.

U julu 2011. 15-godišnja djevojčica stradala je kada se, nakon velikih kiša, rupa pojavila na autoputu u Juti.  

Na svu sreću, nisu sve rupe odnosile živote. U kineskom gradu Gvangdžou ogromna rupa progutala je novu zgradu bez stanara pored nove stanice metroa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana