Rupa u zemlji progutala 8 automobila u muzeju Korvete

Agencije
Rupa u zemlji progutala 8 automobila u muzeju Korvete

U američkom nacionalnom muzeju u Kentakiju koji je posvećen automobilskoj ikoni Korveti (Chevrolet Corvette), otvorila se "rupa bez dna" u kojoj je prema posljednjim informacijama završilo osam dragocjenih automobilskih eksponata.

Direktor muzeja, Vendel Stroud, izjavio je lokalnim medijima da se rupa dugačka 12 i široka 6 metara iznenada otvorila u srijedu ujutru.

Prema njegovim riječima, od osam automobila koliko ih je nestalo u pukotini, pet je u vlasništvu muzeja, dok preostala tri vozila pripadaju Dženeral Motorsu. Stroud je rekao da su spasilačke ekipe dozvolile zaposlenima u muzeju da pomjere jednu Korvetu iz 1983. koja se nalazila u blizini rupe, kako i ona ne bi završila u bezdanu.

"Prije nego što pristupimo spasavanju preostalih ugroženih automobila, potrebno je da stručne službe utvrde da li je u tom dijelu zgrade došlo do oštećenja konstrukcije", objasnio je on.

Na sreću, u ovom incidentu nije bilo povređenih, a još uvijek nije poznato kolika je materijalna šteta. S obzirom da su u pitanju rijetki i skupoceni primerci Korvete, ona svakako nije mala.

Zona oko rupe trenutno je zatvorena za posjetioce, ali je ostatak muzeja i dalje otvoren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana