Rodila zdrave blizance 42 dana nakon moždane smrti

Agencije
Rodila zdrave blizance 42 dana nakon moždane smrti

Mičigen - Amerikanki Kristin Bolden (26) iz Mičigena, naizgled zdravoj, mladoj trudnici, u martu je prilikom porodične šetnje pukla urođena aneurizma u mozgu, a ishod je bio fatalan. Ljekari su mogli samo da proglase moždanu smrt, a Kristina je stavljena na aparate za vještačko održavanja života, u nadi da će se možda ipak probuditi.

To se nije dogodilo, ali nakon 42 dana carskim rezom je donijela na svijet potpuno zdrave muške blizance, Nikolasa i Aleksandra, što njena porodica i ljekari smatraju pravim čudom.

 - Mazili smo joj stomak i pričali bebama - sa suzama u očima se prisjećaju Kristinini najbliži.

 U trenutku kada je postalo jasno da visok krvni pritisak majke u moždanoj smrti počinje da ugrožava blizance, prodici je predočeno da će morati da bira između daljeg održavanja njenog života na apratima i života djece.

Teška srca, porodica se odlučila za blizance, nadajući se da će njihov dolazak na svijet i šok od carskog reza bez anestezije Kristinu ipak prenuti iz kome.

Nada je bila uzaludna, ali carski rez je izveden uspješno i bebe su dobro, mada se još nalaze u inkubaturu, jer su rođene prevremeno, u 25 nedjelji trudnoće, sa težinom od oko 600 grama.
 

Kristinin partner, prijatelji i mnogobrojna rodbina sa nestrpljenjem očekuju da mali blizanci ojačaju i da se nađu među njima, spremni da im pruže nesebičnu ljubav i brigu, kakvu je, kako tvrde svi koji su je poznavali, njihova majka za života pružala svojim najbližima, a naročito djeci u porodici.

- Bila je tako puna života, tako energična. Uvijek kad pomislim na nju shvatim koliko život uzimamo zdravo za gotovo i kako nešto ovako može svakome da se dogodi. Sada se samo molim da blizanci budu dobro - kaže Kristinina koleginica i prijateljica Astrijana Sari.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana