Pjer Karden: Uspjeh zavisi od volje

Tanjug
Pjer Karden: Uspjeh zavisi od volje

Beograd - Veteran francuske visoke mode Pjer Karden (89), koji će sutra u Beogradu predstaviti svoju novu kolekciju za narednu sezonu, smatra da je odjeća veoma važan psihološki, filozofski i sociološki pojam koji definiše ljude.

Karden, koji je u Srbiji posljednji put bio prije više od 60 godina, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je odjeća je važan psihološki, filozofski, sociološki pojam koji “vas definiše da li ste bogati ili siromašni, bitna je i u privatnom životu možete da privučete pažnju, može neko da vas pogleda i da se zaljubi u vas”.

Poznati modni kreator je zapitao i šta bi Pariz bio da nema mode, rekavši da bi to bio “grad pustoši”.

''Moda otvara radna mjesta i to je filozofija, moda nije samo odjeća, to je i šminka, frizura, nakit, tašne, čitav jedan svijet'''', objasnio je on.

Karden je rekao da je prije više od 60 godina posjetio bivšu Jugoslaviju.

''Prije 70 godina imao sam 20 i tada sam odlučio da putujem svijetom i pomislio sam da mogu početi od Srbije odnosno tadašnje Jugoslavije'''', istakao je Karden dodavši da je kasnije dolazio u Jugoslaviju na poziv Josipa Broza Tita i Jovanke Broz kako bi njoj predstavio svoje nove kolekcije.

Karden je u veselom razgovoru sa novinarima rekao da ga zanimaju mnoge oblasti pored mode, kao što su kinematografija i pozorište, objasnivši da posjeduje četiri pozorišta u Francuskoj i da je sarađivao sa brojnim poznatim, ali i mladim rediteljima na filmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana