Piratska stranka Rusije nudi besplatan hosting NASA-i

Agencije
Piratska stranka Rusije nudi besplatan hosting NASA-i

Američkoj vladi trenutno je potrebna mala pomoć oko njenog prisustva na internetu. Svijet je riješio da ponudi ruku pomoći, tačnije, Piratska partija u Rusiji vrlo rado će besplatno hostovati Nasin veb sajt.

Ovaj gest dodatno dobija na snazi kada se u obzir uzme činjenica da NASA slavi svoj pedeset i peti rođendan ove nedjelje.

Kako navodi Techdirt, Piratska partija u Rusiji ponudila je da besplatno hostuje Nasin sajt dok u Americi traje blokada koja je zatvorila najveći dio organizacija, ustanova i institucija koje se finansiraju iz budžeta.

U pismu, koje je stranka objavila na svom sajtu navodi se:

„Nasi od Piratske stranke Rusije

Dragi gospodine/gospođo,

Zaista nam je stalo do situacije u kojoj se vaš sajt nalazi kao i do budžetske krize u SAD. Zato bismo htjeli da vam ponudimo servere na našoj platformi za hosting sve dok se kriza u vašoj zemlji ne reši. Mi se zalažemo za privatnost na internetu, i zbog toga ne bi trebalo da brinete o programima za špijuniranje kao što je PRISM, ovo se odnosi i na druge ilegalne aktivnosti tajnih službi. Vaš saobraćaj i aktivnost posjetilaca biće bezbjedni

Mi volimo Mars!!!”.

Ruske vlasti nisu priznale Piratsku partiju kao političku organizaciju zbog njenog naziva, koji ne nailazi na odobravanje u ovoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana