Ovako izgleda žensko tijelo nakon trudnoće

Agencije
Ovako izgleda žensko tijelo nakon trudnoće

Fotografkinja Ešli Vels Džekson je odlučila da otvori oči javnosti i pomogne ženama u prihvatanju svog tijela nakon trudnoće.

Ona će to učiniti u okviru projekta zvanog "4th Trimester Bodies Project" u kome fotografiše žene na kojima je vidljivo kako su trudnoća, majčinstvo, porođaj i dojenje promenile njihova tijela.

Ona se nada da će na ovaj način pomoći ženama, ali i društvu, da prihvate ovaj stadijum ženske ljepote.

"Razmišljam o ovome već neko vrijeme i, što više razmišljam, to mi se čini neophodnije", kaže Ešli i dodaje: "Nakon što sam se i sama borila sa činjenicom koliko je moje tijelo bilo čudno nakon rizične trudnoće i porođaja, smatram da je došlo vrijeme da se ova priča napokon realizuje", dodala je ona.

U snimku, Ešli Vels Džekson, poziva sve žene da joj se pridruže a više fotografija koje čine ovaj projekat možete pogledati ovdje.

Inače, Ešli nije prva majka koja je došla na ovu ideju. Isti cilj ima i Džejd Bil koja je napravila portrete hiljadu majki i trudnica koje su otkrila svoja tijela, takva kakva jesu – bez fotošopa ali ništa manje lijepa.

Podstaknuta idejom koju nameće društvo da one moraju što pre da se vrate u formu, Džejd, majka dvoje djece iz Tusona u Arizoni, u januaru će objaviti knjigu „A Beautiful Body Project“.

Sve je počelo pošto je objavila seriju polugolih autoportreta na Fejsbuku, otkrivajući tako svoje mane i ožiljke koje je donela trudnoća i rođenje njenog sina Sekvola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana