Ovaj selfi će biti jako teško nadmašiti

Mashable
Ovaj selfi će biti jako teško nadmašiti

Astronaut Majke Hopkins snimio je selfi u svemiru, a fotografiju je američka svemirska agencija NASA objavila na svojoj internet stranici i ubrzo je obišla cio svijet.

Hopkins je učestovao u svemirskoj šetnji, i to je iskoristio za selfie u svemiru. Sa kolegom Ričom Mastraćiom je popravljao pokvarenu rashladnu pumpu na Međunarodnoj svemirskoj stanici, što je iskoristio za najoriginalniji selfi ove godine.

Pored toga, u osmosatnoj svemirskoj šetnji ruski su astronauti instalirali dvije kamere sa spoljne strane Međunarodne svemirske stanice za kanadski video-strim, a onda su zbog kvara morali da demontiraju svu opremu.

U prvom dijelu planiranog izlaska astronauti su za kompaniju UrtehCast Corp iz Vankuvera postavili video kameru visoke rezolucije na okretnu platformu i fotoaparat srednje rezolucije.

Ruska svemirska agencija Roscosmos pristala je da postavi kamere na stanicu, a zauzvrat će dobiti pravo na upotrebu snimaka nastalih iznad Rusije. UrtehCast planira da te podatke prodaje kompanijama i vladinim agencijama koje kupuju slične satelitske snimke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana