Ovaj mađioničar radi sulude stvari sa ljudskim umom

Huffingtion Post
Ovaj mađioničar radi sulude stvari sa ljudskim umom

Kit Beri više od devet godina proučava mozak i reprogramira neke od njegovih bazičnih funkcija, a 2010. godine snimio je serijal od pet epizoda po nazivom „Obmana sa Kitom Berijem".

Serije su istraživale odnos između mozga i načina da se on obmane i izmanipuliše da uradi ono što Kit želi da uradi a ne subjekt.

Kit je kročio u neka od najtajnijih mjesta i pokušao da otkrije da li je moguće programirati nečiji mozak tako da ta osoba uradi nešto protiv njegovih vjerovanja ili moralnih načela i bez njihove dozvole.

U jednoj od epizoda, Kit je reprogramirao um čovjeka tako da je on postao tajni operativac koji je morao da uradi nešto što do tada nikada nije učinio.

Rezultat je bio nevjerovatan – čak i nakon što je subjektu pokazan snimak njegovog obavljanja zadatka, on nije mogao da vjeruje da je to učinio, bio je 100 odsto siguran da je u pitanju bio samo san.

Njegov mozak je i dalje bio u poricanju s obzirom na jake moralne stavove i vjerovanja i dalje je ceo događaj poimao kao san.

Moć hipnoze je i dalje predmet velikih debata. Kit je tokom svoje karijere hipnotisao preko 3.000 osoba i ta činjenica mu daje jedinstven i ličan uvid u to kako mozak funkcioniše na podsvjesnom nivou.

„Stalno me pitaju da li je zaista moguće hipnotisati nekoga i da li to zaista radi? Da, zaista radi", tvrdi Kit.

Kit je za posljednjih sedam godina stekao veliko poštovanje kada je moć podsvjesnog u pitanju i sposobnost uma da prima instrukcije iz drugog izvora.

Kako podsvjesan um radi, da li je nezavisan od svjesnog dijela, da li ga programiraju iskustva ili instrukcije?

Pitanja je mnogo, ali je samo jedan odgovor zajednički: ukoliko možete da pristupite podsvjesnom, onda možete da ga i reprogramirate.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana