Novi domaći proizvod i nova radna mjesta u grupaciji Violeta

Glas Srpske
Novi domaći proizvod i nova radna mjesta u grupaciji Violeta

Nova poslovna godina za najpoznatiji BH brend počela je premijerom novog deterdženta za ručno pranje posuđa. Riječ je o novom deterdžentu kojim je ovaj regionalni lider u proizvodnji higijenskih proizvoda proširio svoj asortiman pod okriljem kupcima već dobro poznatog brenda "Teta Violeta".


"Na ovom projektu koji traje skoro tri godine  učestvovalo je 5 konsultantskih firmi i ukupno oko 65 stručnih lica, a izvršeno je preko 50 laboratorijskih testova."

 

Deterdženti "Teta Violeta" su prezentovani velikim prodajnim lancima u EU, posebno u Sloveniji, Hrvatskoj i Mađarskoj, sa kojima su već potpisani ugovori o prodaji, pa će se tako novi proizvodi pridružiti ostalim "Violeta" proizvodima na policama ovih izvoznih tržišta.

"Proizvodnji su prethodili mjeseci istraživanja u našim i nezavisnim laboratorijima u Njemačkoj, te traženju najbolje formule po kojoj se ovaj proizvod razlikuje od ostalih deterdženata na tržištu", rekao je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave grupacije "Violeta" i dodao: "Posebnu pažnju smo posvetili i dizajnu, nastojeći uklopiti proizvod premium kvalitete s jednako atraktivnim pakiranjem. Prema prvim reakcijama naših potrošača, čini se da smo u ovoj namjeri u potpunosti uspjeli, što nas izuzetno raduje."

Istraživanja tržišta koja su sprovedena u testnoj fazi na uzorku od 800 osoba, među korisnicama u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli, pokazuju da deterdžent odgovara  najvišim tržišnim standardima. U ukupnoj statistici ovog istraživanja, 92% korisnica je reklo da je novi "Violetin" proizvod izuzetnog kvaliteta i da bi se odlučilo na kupovinu zbog dobrog omjera vrijednosti za novac, dok 90% misli da deterdžent svoju osnovnu ulogu – rastvaranje i otklanjanje masnoće, obavlja besprijekorno. 87% korisnica tvrdi da im je miris deterdženta ugodan.

Da će ovo biti posebno aktivna godina za "Violetu" govori i podatak da će, nakon deterdženata za posuđe koji se već nalaze u prodaji u bh. trgovinama i prodajnim lancima u tri različita mirisa, uskoro uslijediti i srodni proizvodi, poput deterdženata i omekšivača za veš.

"92% korisnica reklo da je "Teta Violeta" izuzetnog kvaliteta, 90% misli da deterdžent besprijekorno rastvara masnoće, 87% tvrdi da im je miris ugodan"

U skladu sa povećanjem obima proizvodnje i asortimana, grupacija "Violeta" je proširila svoje proizvodne kapacitete izgradnjom moderne fabrike u kojoj će se proizvoditi i deterdženti za veš i omekšivači. Ovim projektom otvoreno je novih 35 radnih mjesta a radna mjesta u proizvodnji su višestruko vrijedna jer generišu i do 15 novih radnih mjesta u proizvodno-prodajnom lancu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana