Nova misterija na dnu Baltika VIDEO

Agencije
Nova misterija na dnu Baltika VIDEO

Švedski ronioci su uspjeli da dođu do objekta koji umnogome liči na svemirski brod "Milenijumski soko" iz serijala "Ratovi zvijezda", a koji se nalazi na dnu Baltičkog mora između Švedske i Finske.

Prekriven je prljavštinom, ima otvore koji izgledaju kao puškarnice i nalazi se na kraju piste dugačke oko 300 metara. Objekat je okruglog oblika prečnika 60 metara, izgleda kao pečurka i ivice su mu oko četiri metra od morskog dna.

Skeptici su očekivali da priča o letećem objektu na dnu Baltika bude objašnjena kao podvodna stijena neobičnog oblika, ali misterija je samo produbljena.

"U početku smo mislili da je to samo stijena. Ali sada smo uvjereni da je u pitanju nešto drugo. U centru objekta koji ima prečnik oko 60 metara je elipsasta rupa koja vodi u unutrašnjost", kaže ronilac Peter Lindberg.  

"Na ivicama objekta se nalaze neobjašnjive kamene formacije koje su takođe prekrivene prljavštinom, a koje podsjećaju na oružje. To je čudno jer nikada u Baltičkom moru nisu prijavljene podvodne vulkanske aktivnosti", dodao je Lindberg.
Švedski dnevnik "Ekspresen" je objavio i video-klip koji su ronioci napravili.

 "Ima previše teorija od Lukasovog ‘Milenijumskog sokola’ do otvora za ulazak u drugi svijet. Ali mi još ne znamo ni da li je to prirodni fenomen ili objekat."


Objekat je otkriven 2011. Na dnu Baltika se nalazi više od 100.000 raznih objekata, od primitivnih brodova iz ere vikinga do modernih brodova i aviona koji su potopljeni tokom Drugog svjetskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana