Kamičak vrijedan (najmanje) 28 miliona

RTS
Kamičak vrijedan (najmanje) 28 miliona

Bijeli 118-karatni dijamant iz Azije, veličine malog jajeta, biće ponuđen na aukciji u Hongkongu 7. oktobra, a početna cijena je između 28 i 35 miliona dolara. Uz ovaj dragi kamen prodavaće se i plavi okrugli dijamant od 7,6 karata, čija je početna cijena 19 miliona dolara.

Ovalni, bijeli 118-karatni dijamant iz Azije, koji je veličine malog jajeta naći će se na aukciji u Hongkongu sedmog oktobra, a početna cijena je između 28 i 35 miliona dolara, saopštila je aukcijska kuća „Sotbi".

„U odnosu na veličinu, kvalitet i boju ovo je najveći bijeli dijamant koji prodajemo", saopšteno je iz predstavništva „Sotbija" u Aziji.

Dragi kamen je pronađen 2011. godine u jednoj južnoafričkoj zemlji, čije ime je aukcijska kuća odbila da otkrije, prenijele su agencije.

Trenutna rekordna cijena za bijeli dijamant je 26,7 miliona dolara, kada je prodat prošle godine u Ženevi 101-karatni dijamant kruškastog oblika.

Bijeli dijamant će se u Hongkongu na aukciji naći zajedno sa plavim okruglim dijamantom od 7,6 karata, čija je početna cijena 19 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana