Kako na jeftin i efikasan način rashladiti sobu?

Agencije
Kako na jeftin i efikasan način rashladiti sobu?

Ako nemate klima-uređaj, niste ljubitelj ventilatora, pogledajte kako na relativno jeftin i efikasan način možete rashladiti prostoriju u kojoj se nalazite.

Ukoliko niste obožavatelj klasičnih klima-uređaja, ali biste ipak htjeli da imate nešto što će vam rashladiti sobu u vruće qetnje dane, poslušajte savjet ovog korisnika Jutjuba i sastavite svoju malu 'sam svoj majstor klimu' za otpilike petnaestak evra i bez mnogo muke.

Naime, sve što vam je za nju potrebno jeste stoni ventilator i plastična cev, odnosno jedna obična malo veća kutija (stiropor je zgodno riješenje, jer ga je lako sijeći) i led iz frižidera.

Takva 'hladnjača' je pravo riješenje za sobu prosječne kvadrature i omogućiće vam da spustite temperaturu za koji stepen, sasvim dovoljno da u njoj lakše boravite.

Dobro je znati i da mali ventilatori ujedno ne troše previše energije, a zgodna je stvar i to što kutiju možete lako skloniti jednom kada ispuni svoj cilj.

Naravno, ne očekujte da ćete postići identičan efekat kao da posjedujete klasičan klima-uređaj, ali vjerovatno ćete biti zadovoljni riješenjem, baš kao i mnogi ljudi koji su ostavili komentar ispod videa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana