Kako me je grickala anakonda”

SKY
Kako me je grickala anakonda”

Američki zaljubljenik u prirodu Pol Rosoli suočen je sa kritikama javnosti, zato što ga anakonda nije “živog pojela”, kako je najavljivao. U svoju odbranu, on kaže “da se prevario.”

Pol Rosoli je najavio da će ga anakonda duga 6 metara živog pojesti, te da će sve to biti moguće vidjeti u dvosatnom specijalu kanala Diskaveri “Živ pojeden” koji je emitovan u nedelju. Trejler je prikazao Pola obučenog u superčvrsto odjelo od ugljeničnih vlakana kako nestaje u razjapljenim čeljustima ogromne zmije.

Međutim, oni koji su gledali emisiju vidjeli su da nakon što se Polov šlem našao u ustima zmije, on je viknuo: “Obustavljamo akciju, treba mi pomoć!” Kako je kasnije rekao, u tom momentu je osjetio kako mu ramena ispadaju iz ležišta.

U ponedjeljak, dan nakon emitovanja emisije, na fejsbuk strani kanala Diskaveri, Pol se našao na udaru razočaranih gledalaca. U svoju odbranu on je napisao:

“Slažem se da sam se prevario što sam napravio tako veliki hajp oko emisije. Ipak, ljudi su na osnovu trejlera shvatili da sam ja već bio živ pojeden. Izgleda da su zaboravili da je to samo bio pokušaj da se nađem u utrobi zvijeri.”

U trejleru se vidi kako Rosoli iskače iz kanua sa svojim timom i rve se sa anakodnom pričajući “Upašću pravo u česljusti ove zmije!” Iako je prije trejlera Pol pričao kako je jahao anakondu kao konja, poslije emisije je rekao da je svrha cijele akcije “Živ pojeden” bila da se skrene pažnja na problem krčenja šuma u Amazoniji.

Zvaničnici sa Diskaverija su rekli “Polovo, ali i anakondino zdravlje, sve vrijeme su bili naš prioritet broj jedan.” Ipak, nisu svi uvjereni u tu priču. Jedan učesnik u fejsbuk diskusiji je napisao “Ja sam jednom tako uhodao u paukovu mrežu. Vi sa Diskaverija, zovite me da vam dam intervju” Drugi gledalac je napisao “Duguješ mi dva sata života”. Treći je napisao “Bolje da se emisija zvala “Grickan uživo” ...duboko sam razočaran.”

Peticija u kojoj se apeluje na Diskaveri da ne prikazuje ovu emisiju, koju je na internetu pokrenula jedna grupa za zaštitu životinja, imala je 40.000 potpisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana