Kako da vam oči vizuelno izgledaju veće

Agencije
Kako da vam oči vizuelno izgledaju veće

Zamagljen pogled izgleda veoma senzualno, međutim tamni tonovi šminke mogu vizuelno smanjiti oko.Odlučite se za metalik sjenke koje reflektuju svjetlost i stvorite seksi efekat koji će vam otvoriti oči.

1.Za početak je potrebno da utapkate korektor koji ima žutu bazu u unutrašnje uglove očiju i na podočnjake kako biste ublažili tamne tonove. Lagano razmažite zlatnu sijenku preko kapka sve do linije obrva. Ova boja pristaje svima, a odlično prekriva crvenilo i tamne fleke.

2.Zategnite gornji kapak i olovkom za oči u čokoladnobraon boji iscrtajte liniju cijelom dužinom (od jedne do druge ivice). To će vizuelno povećati oko i naglasiti njegov oblik.Trudite se da liniju povlačite uz samu ivicu trepavica.

3.Na unutrašnji ugao oka nanesite metalik srebrnu sijenku. Svjetlucave čestice daće svježinu oku i ublažiće tamnu sijenku koja pada od nosa.

4.Unutrašnju ivicu donjeg kapka iscrtajte bijelom olovkom – to će naglasiti bjelinu oka, a samim tim će ono djelovati veće.

5.Usmjerite četkicu maskare ka oku i prevlačite je više puta preko trepavica počevši od samog korijena. Tako ćete nanijeti debeo sloj maskare u korijen trepavica što će udvostručiti njihov volumen. Poslije toga, pređite četkicom i preko gornje strane trepavica kako biste dobili opčinjavajući finiš koji "otvara" oko.

Još jedan savjet: važno je koristiti svijetle boje oko očiju bez tamnog tuša na donjem kapku, jer će on oči učiniti manjim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana