Jednom u 70 miliona godina: Teksašanka rodila dva para blizanaca u isto vrijeme FOTO

Agencije
Jednom u 70 miliona godina: Teksašanka rodila dva para blizanaca u isto vrijeme FOTO

Hjuston - Teksašanka Tresa Montalvo je za Dan zaljubljenih dobila nesvakidašnji poklon - rodila je dva para identičnih blizanaca, što se inače dešava veoma rijetko, jednom u 70 miliona porođaja, saopštila je bolnica u kojoj se 36-godišnja žena porodila, prenose agencije.

Kako prenosi Rojters, četiri dječaka rođena su u 31. nedjelji trudnoće carskim rezom u teksaškoj ženskoj bolnici u Hjustonu.

Tresa i njen suprug Manuel Montalvo nisu bili podvrgnuti nikakvoj medicinskoj terapiji.

Samo su se nadali bratu ili sestri za svog dvogodišnjeg sina Memfisa.

- Planirali smo trudnoću. Izgleda da smo u tome bili više nego uspješni - prokomentarisala je mlada majka, koja je u 10. nedjelji trudnoće od svog ljekara saznala da nosi blizance.

Prilikom sljedeće posjete ljekaru detektovan je i treći otkucaj srca, a Montalvovima je kasnije saopšteno da čekaju četvorke, ali ne obične, već dva para blizanaca.

Šanse da žena prirodno rodi dva para identičnih blizanaca su jedan prema 70 miliona, navode ljekari.

Dečaci Ejs i Blejn, teški 1,64 i 1,79 kilograma, rođeni su 14. februara u 08.51 časova, a minut kasnije na svet su došla njihova braća Keš i Dilan, teški 1,33 i 1,53 kilograma.

- Nismo ovo očekivali, trudili smo se da dobijemo jedno, a blagosloveni smo četvorkama - navela je Tresa, dok je njen suprug dodao da ovo nije kraj, jer on i dalje želi djevojčicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana