Iluzionista protiv Nikole Tesle uživo

Agencije
Iluzionista protiv Nikole Tesle uživo

Dejvid Blejn, njujorški iluzionista od 5. oktobra je na udaru struje od milion volti, tri dana bez sna, hrane i pića.

Na šest metara visokoj platformi, na doku rijeke Hadson u Njujorku, američki iluzionista Dejvid Blejn započeo je juče novi poduhvat.

Tri dana i tri noći Blejn će stajati, okružen sa sedam Teslinih kalemova koji će sprovoditi milion volti struje oko njega, piše Politika.

Kako bi se odbranio od strujnog udara, nosiće odjelo napravljeno kao Faradejev kavez, cipele sa gvozdenim đonovima i kacigu, čime će struja „plesati” oko njegovog tijela ne dotičući mu kožu.

Blejn će biti na nogama bez hrane i pića tokom trajanja performansa. Jedino će vodu moći da uzima kroz specijalnu cjevčicu, a postoji i cijev za odvod urina. Ako dođe do kontakta sa strujom, tim za nadzor moći će da prekine dotok električne energije.

Posmatrači koji se zateknu na mjestu događaja moći će da mu šalju poruke i pomognu mu da ostane budan. Zainteresovani će cio performans moći da prate uživo, na„jutjubu”, zahvaljujući kompaniji „Intel”.

Cio poduhvat, nazvan „Elektrifikovan”, podjednako koristi tehnologiju i nauku kako bi stvorio nezaboravni spektakl. Dio je nove inicijative „Intela”, koja podržava saradnju između inovativnih kompanija, priznatih i novih umjetnika, dizajnera i zabavljača koji koriste „ultrabuk” uređaje, zasnovane na njihovim procesorima kako bi osmislili nevjerovatne stvari.

Mađioničar koji je u karijeri bio živ zakopan i zaleđen, posljednji put je zabavljao publiku prije četiri godine, viseći iznad Central parka bez sigurnosne mreže, punih 60 sati. Pod vodom je izdržao 17 minuta i 4 sekunde.

Ipak, kaže da je njegov novi poduhvat najsmjeliji do sada. Na konferenciji za novinare našalio se kako se nada da će poslije svega mirno odšetati kući, jer živi u komšiluku. Pratite uživo poduhvat Dejvida Blejna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana