I Titanik 2 će završiti na filmu

www.telegraph.co.uk
I Titanik 2 će završiti na filmu

Australijski milioner Klajv Palmer koji gradi repliku broda identičnu plovilu koje je potonulo 1912. godine i na morsko dno odnijelo preko 1.500 putnika, planira za sebe i epizodnu ulogu u filmu koji će biti napravljen povodom početka putovanja "Titanika 2".

Klajv Palmer je uzburkao javnost nedavno kada je saopštio da će potrošiti milione dolara na pravljenje replike luksuznog broda koji je potonuo na svom prvom putovanju, a porinuće "Titanika 2" je planirao 2016. godine.

Sada je saopštio da je zbog velikog interesovanja javnosti odlučio da o stvaranju i prvom putovanju replike "Titanika" napravi i film.

"Zbog nevjerovatnog interesovanja za pravljenje i prvo putovanje 'Titanika 2' riješio da sam da osnujem kompaniju 'Palmer Pictures' i napravim film o ostvarenju mog sna", rekao je Palmer.

Klajv Palmer koji je u međuvremenu postao i poslanik australijskog parlamenta nakon uspjeha njegove partije na izborima u septembru rekao je da će film biti kompletno snmljen na njegovom brodu.

"To će biti ljubavna priča, a već imamo mnogo zainteresovanih glumaca iz Holivuda, Evrope i Kine koji jako žele neku od uloga u filmu" i dodao da je siguran da će njegov film biti bolji od filmskog hita reditelja Džejmsa Kamerona u kojem su glavne uloge igrali Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet.

"Ja bih recimo mogao da se pojavim na trenutak u ulozi statiste u nekoj stolici na palubi kako pijuckam piće", rekao je Palmer.

On je dodao da njegovo interesovanje za film nije slučajno, jer je njegov otac Džordž 1920-ih godina imao istoimenu kompaniju i snimio je 2 nijema filma u Australiji, dodavši da je u pripremi i dokumentarni film o porinuću "Titanika 2".

"Još uvijek se radi na scenariju i napravićemo audiciju na kojoj ćemo tražiti prvoklasne holivudske zvijezde", ambiciozno je saopštio Klajv Palmer.

Replika Titanika biće izgrađena tako da potpuno odgovara originalu, a u odnosu na brod iz 1912. godine razlikovaće se samo po tome što će imati heliodrom, klima uređaje i modernu ambulantu. Nekoliko bogatih Amerikanaca je već ponudilo milion dolara za krstarenje koje bi trebalo da počne iz Sautemptona krajem 2016. godine.

Na brodu neće biti ni televizora kao ni interneta, a putnicima će biti omogućeno da koriste sezonsku odjeću ukoliko to žele.

Kao i 1912. godine biće 3 putničke klase koje se među sobom neće mješati, a i vježbaonica i bazen će biti potpuno identični onima iz 1912. godine.

Jedina velika promjena biće povećanje kapaciteta čamaca za spasavanje, jer je Titanik 1912. godine imao 16 drvenih čamaca za spasavanje u kojima je moglo da se smjesti 1.178 ljudi, svega trećina od punog kapaciteta broda.

Pripreme su uveliko u toku, a gradnja broda počinje slijedećeg marta u Kini.

Drveni model Titanika 2 dužine 9,3 metra je prije mjesec dana u Hamburgu prošao kroz pogonske i elektronske testove u rezervoaru veličine 300 metara, prije nego što bi trebalo da počne njegova izgradnja.

Klajv Palmer, australijski milioner čije se bogatstvo procijenjuje na blizu 800 miliona dolara i koji ga je stekao u rudarskom biznisu, nije želio da saopšti koliko će koštati izgradnja "Titanika 2".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana