I Rusi obavljali autopsiju nad vanzemaljcima?

Huffington Post
I Rusi obavljali autopsiju nad vanzemaljcima?

Internetom kruži priča da Rusija zna za postojanje vanzemaljaca već više decenija.

Dio ove fantastične priče vezan je za NLO koji se navodno srušio 1969. na teritoriju Rusije i da ga je pronašla vojska.

Navodno je u njemu pronađen i vanzemaljac, kog su naučnici ispitali.

Ako vam ovaj scenario zvuči poznato, to je zbog toga što liči na čuveni slučaj "Rozvel" koji se dogodio 1947. i kada je navodno američka vojska oborila NLO i izvela autopsiju nad poginulim vanzemaljcem.

Uprkos zvaničnim objašnjenjima da je riječ o tajnom špijunskom balonu koji se spustio u Novom Meksiku, Rozvel intrigira one koji vjeruju u postojanje vanzemaljaca već decenijama.

Slična priča iz Rusije vezana je za nekadašnju oblast Sverdlovsk, a taj slučaj svojevremeno je dobijao daleko više medijske pažnje, u odnosu na "Rozvel".

O navodnom incidentu snimljen je i specijal TNT 1998. pod nazivom "Tajni dosijei KGB o NLO" koji je vodio bivši "Džejms Bond", Rodžer Mur.

U programu su prikazani dijelovi navodnog obaranja NLO i nekoliko minuta nečega što izgleda kao autopsija vanzemaljca.

Većina "ozbiljnih" istraživača NLO smatra cijeli slučaj potpunom prevarom.

Međutim, nedavno je čuveni Voice of Russia, koji sluša više od 109 miliona ljudi u više od 160 zemalja širom svijeta, ponovo prenosio priču o ovom događaju.

Osim toga, ruski informativni sajt Pravda.ru sugeriše da je grupa tamošnjih naučnika nedavno stupila u kontakt sa vanzemaljcima.

Prema pisanju Pravde, penzionisani zvaničnik Ministarstva odbrane, Aleksej Savin otkrio je novinarima da je krajem osamdesetih, "grupa istraživača uspjela da stupi u kontakt sa predstavnicima druge civilizacije".

Zašto su navodni susreti s vanzemaljcima ponovo tema tamošnjih vodećih medija i šta je od svega toga istina, pokazaće vrijeme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana