Da li postoji život poslije smrti?

Agencije
Da li postoji život poslije smrti?

Iskustva onih koji su doživjeli kliničku smrt dijele se u tri grupe.

Šta se događa nakon smrti? Ovo pitanje staro je koliko i čovječanstvo, pa ne čudi što je predmet brojnih naučnih istraživanja.

Nedavno je na Redditu postavljeno isto pitanje, ali onima koji su doživjeli i preživeli kliničku smrt. Stiglo je na stotine odgovora i iako svaki od njih treba uzeti s dozom opreza, svejedno se mogu podjeliti u tri kategorije.

Ima onih koji nisu osjetili ništa, zatim su tu oni koji su vidjeli svijetlost i imali neku vrstu kontakta s nekom drugom osobom ili bićem, i na kraju oni koji su mogli da gledaju šta se oko njih dešava dok su "mrtvi", ali nisu mogli ništa da urade.

Ovo su neka od svjedočanstava koja su korisnici objavili na Redditu.

"Malo se sjećam vožnje u kolima hitne pomoći, ali se uopšte ne sjećam svog tijela. Vidio sam ga kako leži i sjećam se da je tamo bio ljekar s kosom boje zelene mente, ali video sam ga tek tada, nisam ga vidio prije nego što sam se onesvijestio. Došao sam svijesti tri dana kasnije."

"Stajao sam na nekom mjestu. Oko mene je bila magla i onda sam ugledao svog najboljeg prijatelja, s kojim sam se u to vrijeme svađao i nismo se družili. Došao je iz magle i rekao mi da ne mogu još da odem, da moram da nastavim da pokušavam da se održim u životu i, ako mu obećam da neću odustati, da će me vratiti. Obećao sam mu, ali bez riječi i istog trenutka sam se vratio."

"Kolima hitne pomoći su me vozili u bolnicu i sjećam se da sam stajao sa strane i posmatrao sebe i ostale koji su bili sa mnom."

"Sjetio sam svega što sam doživio kad sam 'umro'. Nije bilo svijetla ili pokojne rodbine, niko mi nije govorio da se vratim, ali sam vidio stvari koje nikako nisam mogao da vidim s mjesta gdje sam ležao. Sjećam se da sam govorio i bio ljut jer mi niko ne odgovara. Majka mi je rekla da nisam ništa govorio, da sam bio mrtav."

"U jednom trenutku sam bio budan, gledao sam šta doktor radi i razgovarao sam s njim. Odjednom se oglasio alarm i svi su počeli da paniče. Sve oko mene postalo je maglovito, a potom se smračilo. Slijedeće čega se sjećam je da sam čuo da je doktor rekao 'Vratili smo ga'."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana