Da li je ovo najmlađi alkoholičar na svijetu?

dnevnik.hr
Da li je ovo najmlađi alkoholičar na svijetu?

S navršenih tek godinu dana, jednogodišnji mališan Čeng Čeng probao je bijelo i crno vino i pivo. Danas taj kineski dječak ima dve godine i može da popije bocu piva bez ikakvih posljedica.

Čeng Čeng je navodno prvi put probao vino sa navršenih tek 10 mjeseci, kad mu je njegov otac dao da poliže štapiće za jelo umočene u vino, prenosi sajt Shanghaiist-com. Mališan nije htio da prestane da sisa pa je posegnuo i za čašom vina.

"Tad smo svi u porodici pomislili kako bi on mogao puno da popije kad odraste", ispričala je dječakova teta Cai.

Od tada je dječakov interes za alkoholom samo rastao, do te mjere da njegovi roditelji više ne mogu da izvade bocu alkoholnog pića, a da dječak ne dobije svoju porciju istog. Dječak odbija da pije mlijeko, uprkos tome što njegova porodica skriva alkohol po kući kao što zmija skriva noge.

Čeng Čeng često zna da bude i glasan i da zaplače ako vidi da neko u kući pije i nije pomislio na njega u tom smislu.

Prije nekoliko dana je ocu oteo bocu piva i ispio je do kraja, što je šokiralu njegovu majku i tetu, koje su mu bocu oduzele ipak tek kad je već bila prazna. Dječak nije davao znake pripitosti nakon toga, a to istovremeno brine i iznenađuje njegovu porodicu.

Njegova teta Cai, međutim, ističe kako dječaku više neće davati alkoholna pića, jer porodica strahuje da bi to moglo da utiče na njegov rast i razvoj. Mišljenje ljekara po tom pitanju gotovo da i ne treba isticati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana