Da li će ovog čovjeka zaista živog pojesti anakonda na TV-u?

Businessinsider
Da li će ovog čovjeka zaista živog pojesti anakonda na TV-u?

„Discovery Channel" nedavno je najavio novi šou u kom će „snimatelj divljine Pol Rosoli živ ući u stomak anakonde u posebnom otpornom odjelu", piše "Business Insider".

Sudeći po ovom kanalu, on će obući odijelo koje će sprečiti da ga smrve mišići najveće zmije na planeti.

Pritom, Rosoli će biti „progutan živ" i nekako će biti u stanju da diše, preživi i izađe iz utrobe anakonde.

Međutim, mnogi sumnjaju u ove tvrdnje, a sajt „Business Insider " pričao je sa Frenkom Indiviđlijom, herpetologom i autorom koji je sarađivao sa zoološkim vrtom u Bruklinu više od 20 godina.

„U pitanju je besmislica. To nije moguće", napisao je u mejlu.

„Discovery Channel" nije objasnio šta zapravo znači izjava da će Rosoli „ući u stomak anakonde" tako da Indiviđli ne može da komentariše taj aspekt, ali jedan od faktora koji ovaj poduhvat čine opasnim jeste pronalaženje adekvatnog odijela koje bi moglo da izdrži pritisak zmijinih mišića, ali i da ujedno omogući disanje.

Pritom, Rosoli je izjavio da nikada „ne bi naškodio živom biću", što znači da će morati da izađe iz zmije na način koji neće zahtjevati njeno sječenje, što je dodatni problem.

Aktivisti organizacija za zaštitu životne sredine takođe se glasno protive ovom poduhvatu jer će životinja biti izložena velikoj traumi, i to samo radi televizijske zabave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana