Azijatkinje žele drugačiji nos?

Agencije
Azijatkinje žele drugačiji nos?

Južnokorejci imaju više plastičnih operacija, s obzirom na broj stanovnika, nego bilo koja druga nacija na svijetu - čak jedan na 77 stanovnika uljepšava se na taj način.

Međutim, ako se gleda samo broj plastičnih operacija bez obzira na sveukupni broj stanovnika, najviše zahvata se i dalje obavlja u Americi, piše britanski "Dejli mejl".

Naime, ovlašćeni estetski hirurzi iz SAD izveli su u jednoj godini više od milion hirurških zahvata i više od dva miliona nehirurških procedura kao što je davanje injekcija botoksa.

Kad se gleda na broj procedura s obzirom na broj stanovnika, SAD su tek na četvrtom mjestu, iza Južne Koreje, Grčke i Italije, dok Kolumbija, Tajvan, Japan, Brazil, Francuska i Meksiko zaključuju spisak 10 zemalja s najvećim brojem hirurških zahvata obzirom na broj stanovnika.

Međunarodno udruženje estetskih hirurga je objavilo da je 2011. godine oko 15 miliona osoba širom svijeta imalo zahvat u ordinaciji estetskog hirurga.

Prošle godine čak je 20 odsto žena starosti od 19 do 49 u južnokorejskom glavnom gradu Seulu priznalo da je imalo estetski zahvat.

Jedna od popularnijih procedura je operacija obrva poslije koje oči nemaju orijentalni već zapadnjački oblik.

Operacije nosa najpopularnije su u Aziji, a Kina, Japan i Južna Koreja nalaze se među pet nacija u kojima je ovaj zahvat najpopularniji.

Operacija grudi najviše se izvodi u SAD, a potom u Brazilu, Meksiku, Italiji i Kini.

SAD i Brazil su zemlje u kojima se najviše obavlja podizanja obrva i uklanjanje masnog tkiva s područja trbuha.

U Brazilu se često izvodi i smanjivanje muških prsa, ugrađuju implantanti u zadnjicu i izvodi 'vaginalno pomlađivanje', gdje se okolno tkivo učvršćuje da bi izgledalo mlađe.

Među najpopularnije zahvate na svijetu spadaju povećanje grudi, liposukcija, blefaroplastika, abdominoplastika, rinoplastika.
Među 20 najpopularnijih, ušla je i operacija ubacivanja implantanta u zadnjicu, a najpopularnija neinvazivna procedura je ubrizgavanje botoksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana