Volvo nagrađen za najbolji koncept u Detroitu

Agencije
Volvo nagrađen za najbolji koncept u Detroitu

Volvo Concept XC Coupe, koji je predstavljen na aktuelnom auto-salonu u Detroitu, osvojio je dvije prestižne dizajnerske nagrade.

 Ovaj automobil dobio je priznanje EyesON Design Awards 2014, za najbolje konceptno vozilo na izboru organizovanom na ovogodišnjem detroitskom sajmu automobila, a osvojio je i nagradu za „najbolji izbor boja, grafičkih detalja i materijala“.

Volvo Concept XC Coupe drugi je od ukupno tri konceptna automobila koji najavljuju budući dizajnerski jezik ovog proizvođača.

Kao i Volvo Concept Coupe, koji je prikazan 2013. na frankfurtskom auto-salonu, Concept XC Coupe demonstrira svestranost nove SPA arhitekture na koju će biti postavljeni svi budući Volvo modeli, počevši od potpuno novog Volvoa XC90, koji stiže krajem 2014. godine.

„Ovo je veoma ohrabrujuće dostignuće i pokazuje da novi dizajnerski pravac Volvoa ne cijene samo javnost i predstavnici medija, već i vodeći ljudi u svijetu automobilskog dizajna“, istakao je Tomas Ingenlat, šef dizajna Volvoa.

EyesON Design Awards je događaj koji se svake godine održava u okviru sajma automobila u Detroitu. Žiri ovog izbora sačinjavaju istaknuti dizajneri iz automobilskih kompanija i sa uglednih akademija za dizajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana