Volvo kupe koncept u Frankfurtu

Agencije
Volvo kupe koncept u Frankfurtu

Salon u Frankfurtu, koji se održava od 12. do 22. septembra, ponovo može da se pohvali velikim brojem konceptnih automobila. Već smo pisali o sportskom "pežou 308 R" sa 270 konjskih snaga, a sada je i "Volvo" u javnost izašao sa prvim zvaničnim fotografijama "kupe koncepta".

Konceptni automobil je potpisao novi šef dizajnerskog tima Tomas Ingenlat, a "volvo kupe koncept" krase velika maska hladnjaka, dugačka hauba i LED svijetla, dok kabinom dominiraju ekran osjetljiv na dodir koji je eliminisao sve prekidače sa centralne konzole i trokraki sportski volan.

Takođe, stakleni panoramski krov je nezaobilazan deo opreme "volvo kupe koncepta" koji, naravno, koristi hibridni pogon: 2,0-litarski četvorocilindrični benzinac je zadužen za pokretanje prednjih točkova, dok se o zadnjoj osovini "brine" elektromotor. Ukupna snaga sistema je 400 konja.

  "Ford" je takođe konceptom najavio novu, drugu generaciju popularnog porodičnog modela "S-maks" koji će pod haubom imati i novi 1,5-litarski ekobust motor, dok je "Infiniti" konceptom "Q30" predstavio viziju svog kompaktnog modela, čija će se serijska verzija pojaviti 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana