Volvo Concept Estate ide u proizvodnju?

Agencije
Volvo Concept Estate ide u proizvodnju?

Najnoviji Volvo koncept koji je na ženevskom sajmu automobila privukao pažnju publike, trebalo bi da posluži kao osnova za novi model koji će naslijediti aktuelni V70.

Prema pisanju Auto Bilda, Volvo planira da iskoristi stilske elemente Concepta Estate i da ih primjeni na praktičnijem produkcijskom vozilu sa 5 vrata i formom karavana. Isti izvor navodi da će taj automobil imati oznaku V90 i da će se pojaviti na tržištu 2015. godine.

Za sada je poznato malo detalja, ali Volvo V90 najvjerovatnije će biti postavljen na novu SAC (Scalable Platform Architecture) platformu, koja je napravljena od čelika visoke čvrstoće i aluminijuma. Za pogon će se koristiti novi, četvorocilindrični motori koji će biti lakši, ekonomičniji, ali i snažniji od aktuelnih šestocilindraša.

Volvo je na posljednaj tri velika svjetska salona automobila "testirao" automobilsku javnost tako što je prikazao tri konceptna vozila koja treba da najave novi dizajnerski pristup ovog proizvođača.

Prvi serijski automobil na kome ćemo vidjeti koliko je novi šef dizajna kompanije Volvo, Tomas Ingenlat, uspio da se izbori za svoju viziju, biće novi XC90, koji najvjerovarnije stiže do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana