Volkswagen Golf Plus (Sportsvan) za 2014.

Agencije
Volkswagen Golf Plus (Sportsvan) za 2014.

Kako će izgledati naslednik modela Golf Plus, Volkswagen je otkrio na salonu automobila u Frankfurtu 2013. kada je predstavljen Sportsvan koncept. Produkcijska verzija je u pripremi, ali još uvijek se ne zna pod kojim imenom će se ovaj model prodavati na tržištu.

Koncept Golf Sportsvan koji je prikazan u Frankfurtu gotovo je identičan verziji koja će 2014. stići u prodajne salone njemačkog proizvođača. Kao i kod prethodnog Golfa Plus, onovna ideja prilikom konstruisanja bila je da se dobije automobil zasnovan na standardnom Golfu, ali sa više prostora u odnosu na klasični hečbek.

Sportsvan je za 134 mm od prvog Golfa Plus, što će doprinijeti da putnici na zadnjim sjedištima imaju više komfora, ali i da porodica može da spakuje više stvari u prtljažnik.

U poređenju sa standardnim Golfom 7, Sportsvan je duži za 83 mm, od čega 48 mm odlazi na povećanje međuosovinskog rastojanja. Do značajnog povećanja prostora u kabini došlo je i zahvaljujući porastu druge dvije dimenzije - širine za 8, i visine za 126 mm.

U odnosu na koncept, prototip produkcijske verzije koji se vidi na najnovijim fotografijama ima krovne šine, nešto manje točkove i neznatne izmjene u dizajnu prednjih i zadnjih branika, svjetala za maglu i petih vrata.

Volkswagen je ranije objavio da će automobil u ponudi imati 6 benzinskih i dizel motora, raspona snage od 85 ks do 150 ks. Svi agregati će zadovoljavati Euro 6 norme i standardno će biti opremljeni stop-start sistemom, što će doprinijeti smanjenju potrošnje goriva i do 19 %.

Očekuje se da će nasljednik Golfa Plus imati premijeru na auto-salonu u Ženevi u martu 2014. godine, kada će biti poznato da li će automobil zadržati staru oznaku ili će biti nazvan Sportsvan, po konceptnoj verziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana