Umalo da završe u moru jer su slijepo pratili navigaciju

Agencije
Umalo da završe u moru jer su slijepo pratili navigaciju

Američki turisti koji su pokušali da se odvezu na jedno velško ostrvo uz pomoć uputstva sa navigacije, na kraju su se zaglavili automobilom na pješčanoj plaži odakle su ih izbavili mještani uz pomoć drugog vozila.

 

U današnje vrijeme kada se toliko oslanjamo na savremene tehnologije, često više vjerujemo navigacionom uređaju nego sopstvenim očima.

Dvojica Teksašana, koji su se nalazili u posjeti Velikoj Britaniji, uživali su u predjelima zapadnog Velsa kada su poželjeli da posete lokaciju Caldey, ali nisu bili svijesni da je u pitanju obližnje ostrvo koje se nalazi manje od jednog kilometra od obale.

Unijeli su u navigaciju podatke o željenoj destinaciji i slijedili njena uputstva, da bi se u jednom trenutku obreli na pustoj pečanoj plaži.

Da nevolja bude veća, kada su htjeli da se vrate, zaglavili su se u pijesku.

U pomoć su im priskočili mještani koji su neuspješno pokušavali da oslobode točkove iznajmljene Vauxhall Zafire Tourer iz pijeska. Na kraju, automobil sa turistima napustio je plažu tek uz pomoć drugog vozila koje ga je odšlepovalo sa obale, prije nego što je naišla plima.

Osim što ih nije dovela do mjesta sa kojeg bi trebalo da nastave dalje brodom, navigacija ih nije "obavijestila" da trajekt uopšte ne saobraća u zimskom periodu, tako da je na ostrvo bilo moguće stići samo brodićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana