Ukradena Korveta vraća se kući nakon 33 godine

Agencije
Ukradena Korveta vraća se kući nakon 33 godine

Američka policija pronašla je Korvetu (Chevrolet Corvette) koja je 1981. godine ukradena vlasniku iz Detroita. Prema njihovim riječima, automobil je u pristojnom stanju, a na kilometar satu piše da je prešao svega 47.000 milja.

Sedamdesetjednogodišnji Džordž Toleks milsio je da se neko sa njim šali kada su mu iz osiguravajuće kompanije telefonom javili da je pronađena njegova ukradena Korveta C3 iz 1979. Povjerovao je tek kada su mu istu vijest saopštili iz policije.

Toleks, koji je bio zaposlen u Dženeral Motorsu, veliki je zaljubljenik u Korvete i dugo mu je trebalo da preboli gubitak automobila koji mu je ukraden u Džeferson aveniji u Detroitu tri decenije ranije. On tvrdi da čak nije ni naplatio novac od osiguranja zbog krađe, tako da vozilo zakonski i dalje pripada njemu.

Ipak, kako kaže, najveća mu je briga kako da Korvetu transportuje iz savezne države Misisipi, do Detroita u kome i dalje živi.

U međuvremenu, priča je dospeijla do čelnika Dženeral Motorsa, koji su se ponudili da pomognu svom bivšem radniku i da automobil besplatno prevezu do njegove kuće.

Neke priče ipak imaju srećan kraj, pa makar i nakon 33 godine čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana