Toyotina digitalna komandna tabla

Agencije
Toyotina digitalna komandna tabla

Sudeći na osnovu najnovijih aplikacija koje je Toyota uputila patentnom zavodu, ova kompanija priprema digitalnu komandnu tablu koja će se sastojati od panela osjetljivih na dodir.

Toyotina futuristička komandna tabla na konceptu Fun Vii iz 2011. godine Kako prenosi američki Car and Driver, Toyota je patentnom birou prijavila novi sistem pod nazivom "Intellitouch", koji se odnosi na "elektronske kontrolere i panele osjetljive na dodir".

Pretpostavlja se da je u pitanju potpuno digitalna komandna tabla slična digitalnoj instrument tabli na Kadilakoviom CUE sistemu.

Očekuje se da će novi sistem biti znatno unaprijeđeniji u odnosu na aktuelne Entune i Enfrom navigacione/multimedijalne sisteme koji se ugrađuju u automobile marke Toyota i Lexus.

Krajslerov bežični punjač na modelu Dodge Dart iz 2012. godine

Druga tehnologija koju uskoro treba očekivati u budućim Toyotinim modelima jeste neka vrsta bežičnog punjača za "smartphone" uređaje, poput sličnog sistema koji Krajsler nudi kao opciju u modelu Dodge Dart.

Detalji o Toyotin punjaču još uvijek nisu poznati, a Krajslerov sistem funkcioniše tako što se punjač aktivira kada vozač postavi svoj mobilni telefon na posebnu podlogu. Punjenje je u ovom slučaju moguće samo dok je motor automobila uključen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana