Tojota ima najvrijedniji brend u svijetu automoblia

Agencije
Tojota ima najvrijedniji brend u svijetu automoblia

"Tojota" je uspjela da odbrani titulu najvrijednijeg svjetskog automobilskog brenda, kao što je objavljeno u izvještaju sačinjenog od renomirane brend konsalting kuće "Interbrand". U kategoriji 100 najboljih svjetskih brendova, "Tojota" je zauzela visoko deseto mjesto.

To nije nikakvo iznenađenje, s obzirom da je i prethodnih godina "Tojota" bila visoko rangirana po pitanjima brendinga i vrednosti kompanija. Ove godine, vrijednost japanskog brenda skočila je za 9%, što je bilo sasvim dovoljno za ovakve rezultate.

Kako se u obrazloženju navodi, "Tojota" je zauzela ovako visoku poziciju zahvaljujući prvenstveno velikoj lojalnosti kupaca, ali i stalnim naporima koje kompanija ulaže u razvoj automobila sa prijateljskim odnosom prema prirodi.

Najveću zaslugu za to ima električni model "Prijus", koji je uspio da učvrsti povjerenje kupaca u "Tojotu".  

Ipak, bez obzira na to što se veliki broj vozača vraća "Tojoti", kompanija uveliko radi na privlačenju mlađe genracije kroz popularne cijene i održavanje istih kada dođe vrijeme da se stari automobil zamjeni novim.

"Tojota" je tokom mjeseca juna uspela da dobije i nagradu za "najzeleniji" brend u automobilskoj industriji, što će, uz poboljšanje pocizije u Evropi, ostati prioritet ovog velikog proizvođača automobila. Inače, vrijednost samog brenda procijenjena je na 30,28 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana