Tesla povlači skoro 1,7 miliona vozila

GS
Foto: Forbes

Kompanija električnih automobila Tesla povlači iz Kine 1,68 miliona automobila kako bi nadogradila softver i osigurala da vozilo upozorava vozača kada prtljažnik nije zaključan.

U saopštenju kineskog tržišnog regulatora se navodi da će vozila sa neispravnim bravama na prtljažniku biti popravljena besplatno.

Povlače se vozila Model S i Model X koji su u Kinu uvezeni i automobili domaće proizvodnje Model 3 i Model i proizvedeni između 15. oktobra 2020. i 17. jula 2024.

U obavještenju o opozivu automobila se navodi da bi se, ukoliko je otključan, prtljažnik mogao otvoriti tokom vožnje, ometajući vidno polje vozača.

Nije navedeno da li se to ikada dogodilo na nekom Teslinom automobilu. Američki proizvođač električnih vozila riješiće problem putem daljinske nadogradnje softvera, saopštila je Državna uprava za regulaciju tržišta.

Naša nagrada je vaše dugogodišnje povjerenje. Zajedno koračamo ka boljem.

Kina je glavno tržište i proizvodna baza za Teslu, a takođe i izvor rastuće konkurencije kineskih proizvođača električnih vozila.

Kompanija je prošlog mjeseca prijavila oštar pad neto prihoda u drugom kvartalu, pošto je prodaja pala uprkos sniženju cijena i finansiranju sa niskim kamatama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana