Tesla napada Lamborghini

Agencije
Tesla napada Lamborghini

Kompanija za proizvodnju električnih automobila, Tesla Motors, započeće uskoro razvoj svog prvog superautomobila na električni pogon.

Direktor Tesla Motorsa, Elon Musk, otkrio je da će ta kompanija nakon lansiranja SUV modela Tesla X, koje je planirano za 2013. godinu, početi rad na električnom superautomobilu.

Riječ je o modelu koji će biti rival Ferrariju i Lamborghiniju, ali će se na tržištu suprotstaviti i drugim električnim superautomobilima poput Audija R8 e-tron ili Mercedesa SLS AMG E-Cell.

“Poslije modela X, planiramo da u jednom trenutku ponudimo tržištu i superautomobil. Nadam se da će se to dogoditi u slijedećih 4-5 godina”, rekao je Musk.

“Ipak, smatram da je i dalje glavni prioritet proizvodnja električnog automobila koji će biti jeftiniji i pristupačniji znatno većem broju kupaca”, dodao je on.

Kompanija Tesla Motors već je dokazala je da može da proizvede serijski električni automobil, a do sada je tržištu ponudila dva modela, sportski dvosjed Roadster i limuzinu Tesla S. Predviđeno je da treći serijski automobil, koje će ta kompanija predstaviti 2013, bude model X.

Ipak, najveći izazov sa kojim će se suočiti i koji treba da prevaziđu jesu baterije. One trenutno jedva da ispunjavaju dnevne potrebe za gradsku vožnju. Postavlja se pitanje da li će uspjeti da naprave bateriju koja će moći da “nahrani” vrhunske performanse jednog superautomobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana