Tesla na jesen predstavlja robotaksi

G.S.
Tesla na jesen predstavlja robotaksi

Ilon Mask, direktor kompanije Tesla, zvanično je saopštioo da će proizvođač predstaviti svoj robotaksi 10. oktobra, oko dva mjeseca nakon prvobitnog plana.

Mask je kazao da je odgađanje rezultat želje da se naprave neke važne promjene, koje će prema njegovom mišljenju unaprijediti vozilo. Robotaksi bi se mogao zvati Sajberkeb.

Američki biznismen je dodao da će odgađanje predstavljanja robotaksija otvoriti prostor za predstavljanje „nekih drugih stvari“, no zasad nije poznato o čemu je riječ.

Ranije ovog mjeseca je Blumberg saopštio da Tesla planira odgoditi predstavljanje robotakija, a kasnije je stigla i zvanična potvrda da ovo vozilo ipak nećemo vidjeti 8. avgusta, prenosi Kliks.

Mask je kazao da su samovozeći automobili, uključujući taksi za njegov budući biznis, ključni za budućnost Tesle kao izuzetno vrijedne AI kompanije. Međutim, još uvijek nije jasno da li Tesla zaista može usavršiti tehnologiju za autonomnu vožnju.

Kompanija već ima funkciju Ful Self-Drajving, koja ipak zahtijeva ljudski nadzor te koja nerijetko pravi greške.

U odgovoru na pitanje investitora, Mask je kazao da Tesla ne može ponuditi vožnje klijentima sve dok se Ful Self-Drajving tehnologija ne bude mogla koristiti bez nadzora.

Vrijeme dolaska robotaksija na tržište upravo ovisi o tehnološkom napretku i odobrenjima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana