Tata, kupi i meni Aston Martin

B92
Tata, kupi i meni Aston Martin

Firma Nicholas Mee & Company LTD, koja se bavi prodajom i servisiranjem korišćenih i klasičnih modela marke Aston Martin, izbacila je na tržište mini repliku Aston Martina iz šezdesetih godina dvadesetog vijeka namijenjenu djeci.

Aston Martin DB Convertible Junior je igračka za decu koja već imaju sve i čijim imućnim roditeljima je teško da ih iznenade bilo kakvim novim poklonom.

Dizajniran za klince starije od deset godina, ovaj jednosed je sve drugo samo ne obična igračka. Pogoni ga četvorotaktni benzinski motor od 110 ccm sa vazdušnim hlađenjem, čija se snaga prenosi na zadnje točkove putem trostepenog poluautomatskog mjenjača.

S obzirom na svoju malu težinu, dječiji Aston Martin u stanju je da razvije brzinu od čak 74 km/h, ali se ona iz bezbjednosnih razloga može ograničiti po želji roditelja.

Ozbiljna brzina zahtijeva i ozbiljan kočioni sistem, tako da je Aston Martin DB Convertible Junior opremljen Brembo kočnicama.

Autić je dugačak 2.500 mm i širok 1.030 mm, pa ne iziskuje mnogo mjesta u roditeljskoj garaži. Motor se startuje pomoću klasičnog kontakt ključa, a instrument tabla je opremljena osnovnim mjernim instrumentima.

U kompaniji koja je izradila ovu igračku kažu da kupac, baš kao kod pravog automobila, može da izabere boju spoljašnjosti po sopstvenoj želji. Unutrašnjost kabine može biti obložena vinilom ili kožom, a u ponudi je i specijalni drveni volan.

Sve to ima svoju cijenu pa tako Aston Martin DB Convertible Junior u Velikoj Britaniji košta 16.500 funti (oko 20.000 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana