Superautomobil srpskog dizajnera

Agencije
Superautomobil srpskog dizajnera

Kada neko voli ono što radi, trudi se da u svom poslu uspije bez obzira na otežavajuće okolnosti. Kao primjer, prenosimo vam rendere sportskog automobila Exona koji je kreirao srpski dizajner Nikola Novak.

Nikola sebe opisuje kao "samoukog dizajnera" koji se bavi oblikovanjem futurističkih sportskih automobila. Kako kaže, iako je primljen na dva svjetska univerziteta, u Koventriju u Velikoj Britaniji i na Akademiju umjetnosti Univerziteta u San Francisku, zbog nedostatka finansijskih sredstava nije uspio da nastavi formalno školovanje.

To ga nije obeshrabrilo, pa je nastavio da radi ono što voli. Tako je nastala dizajnerska studija superautomobila Exona.

Iako Exona nije vezana ni za jednu autombilsku marku, već predstavlja nezavisnu studiju, Nikola kaže da je osmišljena tako da djeli međuosovinsko rastojanje sa Ferrarijem 458 Italia, dok su neki elementi inspirisani tim italijanskim brendom i modelom Enzo.

S obzirom na Nikolin entuzijazam i talenat, neće biti iznenađenje ako u budućnosti ponovo čujemo za njega i vidimo neki novi koncept koji je dizajnirao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana