Sumrak limuzina: Reno poslao Talisman u penziju

b92
Foto: instagram

Izgleda da Talsiman nije doneo sreću francuskom proizvođaču. Početkom godine,Folcvagen je okončao proizvodnju Pasat limuzine u Evropi, a sada to isto čini Reno sa svojim porodičnim sedanom. I dok proizvođač iz Volfsburga i dalje izrađuje karavan verziju, Francuzi su ukinuli i nju. Drugim riječima, ovo je potpuni kraj za Talisman, automobil koji je imao ambiciju da nasledi nekada uspješnu Lagunu.

Vijest nije iznenađenje s obzirom da je Reno i ranije najvljivao da će odustati od Talismana, što se i dogodilo kada je krajem februara zvanično okončana proizvodnja ovog automobila.

Što se tiče francuskog proizvođača, on sada u ponudi u Evropi ima samo jednu limuzinu. U odabranim zemljama i dalje se prodaje kompaktni Megan GrandKupe. Sa druge strane, nakon što je 2019. izbacio iz game Klio karavan u petoj generaciji ovog gradskog automobila, i sada Talisman, jedini preostali karavan marke Renault je Megane GrandTour.

Sunovrat limuzina - ko će opstati, a ko profitirati?

Pošto klasične limuzine sve više gube na popularnosti, Reno ne planira direktnog naslednika Talismana. I nije usamljen u tome.

Vjeruje se da Folcvagen neće lansirati novu Pasat limuzinu, a očekuje se i da će naslednik modela Opel Insignia biti SUV, dok nedavno predstavljeni Ford Mondeo za kinesko tržište neće doći u Evropu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana