Šumaher i Mercedes unapređuju sigurnost

Agencije
Šumaher i Mercedes unapređuju sigurnost

Mercedes je angažovao sedmostrukog šampiona Formule 1 kako bi unapredio sigurnosne sisteme na budućim modelima tog proizvođača.

Mihael Šumaher i Mercedes proširuju saradnju i izvan oblasti auto-moto sporta i F1 takmičenja. Kako je saopštio njemački proizvođač, Šumaher će prije svega biti angažovan na razvoju budućih sigurnosnih i drugih automobilskih sistema pod zajedničkim nazivom Intelligent Drive.

Takođe, bivši prvak Formule 1 imaće i ambasadorsku ulogu jer će širom svijeta promovisati nove tehnologije koje će se ugrađivati u buduće Mercedesove modele.

U njemačkoj kompaniji podsjećaju da je Šumaher godinama unazada učestvovao u akcijama koje su za cilj imale poboljšanje bezbjednosti na putevima, a da će ubuduće pomagati u toj oblasti i Mercedesu.

"Vozeći Formulu 1 naučio sam da uvijek morem da budem fokusiran na budućnost, da ne 'spavam na lovorikama' i da treba stalno da se usavršavam. U tome su mi asistenciju pružala najnovija tehnološka dostignuća koje sam koristio u sticanju prednosti u odnosu na konkurenciju", rekao je Šumaher.

"Zbog toga sam postao veliki pristalica sigurnosnih sistema kako u auto-moto sportu, tako i u običnim serijskim modelima", objašnjava Šumaher svoju ulogu u novom partnetrstvu sa Mercedesom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana