Subaru XV – prodajni hit u Japanu

Agencije
Subaru XV – prodajni hit u Japanu

Subaru je objavio da je ukupna prodaja modela „XV", koji je u Japanu predstavljen u septembru 2012. godine, na tržištu te zemlje za samo mjesec dana dostigla 4.277 jedinica, čime je prvobitni plan premašen više od četiri puta.

Ovaj prodajni rezultat, postignut između 25. septembra i 28. oktobra bio je neočekivan, s obzirom da je Subaru planirao da kupcima na domaćem tržištu isporučuje 1.000 vozila mjesečno.

Japanci su najviše kupovali modele sa naprednim sigurnosnim sistemom za sprečevanje sudara, EyeSight (preko 80% prodatih vozila), a najtraženije boje vozila su „satensko bijela", „biserno narandžasta" i „pustinjski žuto-mrka" na koje otpada skoro 60% kupovina.

Novi krosover, model Subaru XV, imao je svjetsku premijeru na 64. salonu automobila u Frankfurtu u septembru 2011. godine, a regionalna prezentacija za Srbiju održana je u februaru 2012.

Pod imenom Subaru XV Srosstrack, ovaj automobil je debitovao na američkom tržištu u aprilu 2012, gdje je u međuvremenu dobio nagradu američkog Instituta za bezbednost saobraćaja (IIHS), zbog odličnih rezultata prilikom testova sigurnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana