Subaru u Njujorku predstavlja novi Outback

B92
Subaru u Njujorku predstavlja novi Outback

3Subaru je objavio prvu fotografiju kojom najavljuje novu generaciju modela Outback.

Premijera će se dogoditi polovinom aprila, na njujorškom auto-salonu, javlja B92.

Japanski proizvođač je saopštio da ni ovog puta neće iznevjeriti tradiciju po kojoj Outback vozaču nudi "upravljačke karakteristike putničkog automobia, koji ima mogućnosti SUV vozila".

Subaru za sada ne otkriva više informacija, ali fotografija koja prati saopštenje kompanije prikazuje detalj maske hladnjaka i prednje svjetlosne grupe, sa skladno uklopljenim LED dnevnim svjetlima. Na osnovu toga može se zaključiti da će Outback s prednje strane ličiti na nedavno predstavljeni Legacy.

S obzirom da će Outback premijeru imati u Njujorku, u pitanju je model sa specifikacijama za sjevernoameričko tržište, pa treba očekivati istu ponudu motora kao i kod modela Legacy.

Američki kupci će najvjerovatnije moći da biraju između dva benzinca, 2.5 litarskog četvorocilindričnog bokser motora sa 177 KS (130 kW) i 235 Nm i 3.6 litarskog bokser šestocilindraša koji proizvodi 260 KS (191 kW) i 334 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Obje jedinice biće uparene sa Lineartronic mjenjačem kontinualno varijabilnog prenosa (CVT), a snaga će se tradicionalno prenositi na sva 4 točka.

Očekuje se da će na evropskom tržištu biti ponuđen i manji, 2.0 litarski benzinac, kao i odgovarajući dizelaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana