Stižu još tri električna Forda, jedan od njih biće Puma na struju

b92
Foto: Ford

Ford želi da podsjeti kupce u Evropi da je budućnost zaista električna. Najmanje tri putnička EV treba da stignu na tržište Starog kontinenta do 2024. godine kako bi se pridružila već dostupnom Mustangu Mah-E.

 U današnjem saopštenju o svojim električnim ambicijama, Ford je otkrio planove za potpuno električnu Pumu, koja će biti lansirana zajedno sa dva nova krosovera na struju.

Prvi od njih je "krosover srednje veličine" koji treba da bude predstavljen ove godine prije nego što stigne u prodajne salone 2023.

Proizvodiće se u Fordovoj fabrici u Kelnu, u Nemačkoj, i imaće autonomiju od oko 500 kilometara sa punom baterijom.

Verovatno će to biti Fordov ekvivalent električnom Folksvagenu ID.4 sa kojim će, prema ranijem sporazumu dva auto-giganta, dijeliti mehaničku platformu.

Drugi EV, koji Ford vodi u planovima kao "sportski krosover", mogao bi biti kupe-krosover, dostupan u verziji sa dva elektromotora i pogonom na sve točkove, ukupne snage oko 300 "konja".

U međuvremenu, u Turskoj će do 2024. godine biti pokrenuto postrojenje za proizvodnju baterija, kao deo investicije od dve milijarde dolara u elektrifikaciju Fordovog evropskog portfolija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana