Stiže nasljednik Bugatti Chirona

GS
Foto: Promo

Bugatti je potvrdio da će nasljednik Chirona biti otkriven sljedeće godine prije tržišnog lansiranja 2026. godine, piše Autoblog.

Koristiće V8 benzinski motor sa hibridnom asistencijom nakon što je kompanija povukla kultni W16 motor sa Bugatti Mistralom.

U razgovoru za Autocar, Ahim Anšajt, koji je nadgledao dizajn novog hiperautomobila, ističe: „Automobil je gotov. Isporučili smo prototip alata prije nekoliko mjeseci, a proizvodni alat će biti isporučen za nekoliko mjeseci.”

Vijesti o nasljedniku Chirona prate Anšajtovu najavu da se povlači sa mjesta šefa dizajna poslije 19 godina u francuskoj firmi.

Anšajt je rekao da još uvijek neimenovani nasljednik mora da „prenese“ Bugatti u novu eru, zadržavajući pritom prepoznatljive dizajnerske naznake brenda kao što su maska u obliku potkovice i „Bugatti linija“ – istaknuta linija pojasa koja se nalazi na svakom Bugatiju od Type 57 iz 1934. godine.

Novi hiperautomobil će se nalaziti na novoj šasiji i očekuje se da će biti vitkiji od Bugatti Mistral roadstera, zbog manjeg V8 pogonskog sklopa.

„Takođe će imati svoja ograničenja zbog performansi i potreba za performansama“, rekao je Anšajt. „Ali mi znamo svaki centimetar naših automobila tako dobro da znamo tačno gde bi nam promjena pomogla i gdje bi stvorila problem.”

Bugatti je veoma zatvoren u vezi sa svojim novim modelom, ne otkrivajući ništa o dizajnu, elektrifikovanoj prirodi pogonskog sklopa, prenosi B92.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana