Šta misle vozači o novom Hyundaiju i20?

Agencije
Šta misle vozači o novom Hyundaiju i20?

Druga generacija modela Hyundai i20 stiže u prodajne salone u Evropi do kraja godine. Uoči početka prodaje, britanski WhatCar želio je da sazna kakvi su utisci čitalaca i potencijalnih kupaca o ovom automobilu.

Hyundai je u posljednjoj deceniji značajno popravio svoj status na evropskom tržištu. Korejska kompanija uspjela je da poveća svoje prisustvo u Evropi između ostalog i zato što se prilagođavala željama kupaca na tom tržištu.

WhatCar je zamolio nekoliko svojih čitalaca, od kojih su neki vlasnici Hyundaijevih automobila, da iznesu svoje mišljenje o novom i20. Očekivano, oni su se složili da nova generacija predstavlja značajan pomak napred u odnosu na prethodnika.

Iako su svi pohvalili stilski napredak spoljašnjosti automobila, mišljenja su podjeljenja oko dizajna zadnjeg krovnog nosača (C stuba).

Čitaoci smatraju i da je enterijer Hyundaija i20 iznad očekivanja i da je znatno bolji nego prije. Kabina je prostranija, sa više mjesta za noge putnika na zadnjim sjedištima, prtljažnik funkcionalniji, a pohvale idu i na račun novih sadržaja i tehnologija.

Treba imati u vidu da proizvođači automobila za promociju novog modela najčešće ustupaju primjerke sa bogatijim paketima, pa je tako ovaj i20 između ostalog opremljen i panoramskim krovom, alu felnama, kvalitetnijim presvlakama sjedišta, što svakako utiče da konačni utisak posmatrača.

Sa druge strane, kupcima u Britaniji ali i u drugim zapadnoevropskim zemljama, zbog veće ekonomske moći u odnosu na ostatak kontinenta, uglavnom se i nude verzije sa srednjim i najboljim paketima opreme, pa su oni na to već naviknuti.

Novi i20 proizvodi se u Hyundaijevoj fabrici u Turskoj, a prodaja u Evropi počinje u novembru 2014.

Na evropskom tržištu očekuje ga jaka konkurencija u automobilskom segmentu u kome trenutno dominiraju modeli kao što su Ford Fiesta, VW Polo, Renault Clio, Opel Corsa i Peugeot 208.

Detalji o paketima opreme i cenama u Srbiji biće saopšteni uoči početka prodaje na našem tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana