Smart razvija svoj prvi električni krosover, biće "alfa u urbanoj džungli"

GS
Smart razvija svoj prvi električni krosover, biće "alfa u urbanoj džungli"

Smart je saopštio da razvija svoj prvi kompaktni električni krosover baziran na Gilijevoj SAE platformi i uz pomoć kompanije Mercedes-Benz.

Informacije o dolasku električnog krosovera potvrdio je potpredsjednik Smarta za globalnu prodaju Daniel Leskou te je rekao da će ovaj model biti "novi alfa u urbanoj džungli".

Smart je postao zajednično vlasništvo Gilija i Mercedesa,, a to znači da će budući krosover biti baziran na nedavno predstavljenoj SAE platformi za električna vozila koja je proizvod kineske kompanije, kao i nadolazeći mali Volvo. U dizajnu krosovera će pomoći Mercedes.

Kinesko tržište električnih automobila i krosover a je veliko i još uvijek raste, a Smartov model će se pojaviti i u Evropi. Zasad detalja o ovom automobilu nema.

Poznato je da Gili želi ostvariti maksimalnu ocjenu za sigurnost svoje SAE platforme i domet do 644 kilometra, a cilj su i napredni sistemi pomoći za vozača te vremenom mogućnost autonomne vožnje, prenosi Klix.ba.

"Ne mogu vam opisati koliko sam uzbuđen zbog ovog automobila. Biće izvrstan, lako prepoznatljiv kao pametan, ultramoderan, sofisticiran, napredan i povezan automobil. Sadržavaće i 'najpametnije' od svih karakteristika, bit će superkompaktan izvana i prostran u unutrašnjosti", izjavio je Leskou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana